Summer of Love&Music

Лятото и музикалните фестивали вървят неизменно заедно, откакто свят светува или поне откакто homo sapiens е решил, че топлото време е идеално за слушане на музика и парти със себеподобни. И независимо дали предпочитаме да се смесим с 50 хиляди човека, или само със 100, няма по-добро усещане от това да чуем любимата си група на живо и да припяваме с цяло гърло на любимите ни парчета (къде фалшиво, къде правилно, но това никога не ни е спирало).

Екипът на Dinya не остана по-назад и навести един от най-мащабните и популярни фестивали по балканските географски ширини, а именно Exit в Нови Сад, Сърбия. Под мотото The Summer of Love, тазгодишното издание се разпростря в 5 дни (и най-вече нощи) включвайки изпълнители като The Killers, Years&Years, Liam Gallagher, Princess Nokia, Nina Kraviz, Nicole Moudaber, Paul Kalkbrenner… И въпреки че line-up с всяка година става една идея по-комерсиален и най-вече фокусиран върху електронната сцена, всеки може да намери нещо за себе си. Ние със сигурност няма да забравим смазващо добрия сет по изгрев на Sister Bliss (по-нежната част от Faithless). Солидно ни разтърси и дълбокият бас на великана Rory Charles Graham, по-известен като Rag’n’Bone Man, който се оказа и супер добър MC и изненада публиката, включвайки се за няколко парчета време с момчетата от Foreign Beggars в нощта преди концерта си. Социално ангажираните рими на Princess Nokia, която определено не се шегува с “don’t take shit from anyone” и го доказа, спирайки концерта си за кратко, след като фен от публиката й показа среден пръст. Енергията на сръбските Stereo Banana все още ни държи, а за концерта на Róisín Murphy можем само да кажем, че имиджът й на модна икона е толкова заслужен, че ще пуснем специален материал, посветен само на нея и сценичните й костюми.

Малко сън, много прах, високи температури, публика от цял свят, невероятната локация на фестивала (Петроварадинската крепост е разположена директно на Дунава, и то чак от далечната 1692) плюс жестока музика – Exit не ни разочарова и тази година!

Очаквайте и материал за най-добрия фестивален стайлинг, който успяхме да заснемем в цялата какофония на (без)паметните нощи между концерти и сутрешни изгреви.

Welcome to The Summer of Love&Music!

 

текст: София Хусейн за Dinya
снимки: София Хусейн / Адриан Личев за Dinya

 

 

Be first to comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.