Александър Михайлов и неговата „Патърдия“

Александър Михайлов е български фолклорен и джаз музикант, който намира творческа изява чрез два изразно различни инструмента – кавал и саксофон. Благодарение на дългогодишния си опит във фолклорната и джаз музика, той умело успява да съчетае тези стилове и да създаде музикални пейзажи в етно джаз стилистика в дебютния си албум “Патърдия”.

Защо Патърдия?
Защото освен шум и врява, означава и смесването на разнородни звуци, каквито именно са композициите на Александър Михайлов. Неочакваната музикална смесица е и в основата на албума – композиции, в които звукът на кавала се преплита със стилове, отдалечени от автентичното му звучене.
Отправна точка на проекта е българското традиционно фолклорно музикално наследство, артикулирано със съвременен музикален език и техники. Албумът включва оригинални композиции на Александър Михайлов, вдъхновени от опита му в областта на фолклора и джаза. Смесицата от тези стилове може да се характеризира като фюжън. Мелодиите преминават през различни настроения – от нежни до жизнерадостни и игриви, разкривайки личната история на автора.

снимка: Sofia from Sofia

Кой вдига Патърдия?
Когато се заражда идеята за албума, Александър Михайлов тръгва на мисия да намери идеалните музиканти за своя проект. След месеци на търсене той събира перфектната комбинация от професионалисти, с които заедно да реализират музикалната му визия. Благодарение на различния си бекграунд, всеки от тях допринася с разнообразни влияния и се оформя цялостното оригинално звучене на проекта. В записите на албума се включват Илко Градев (акордеон, синтезатор), Георги Узунов (бас китара), Георги Попов (перкусии), Виктор Раданов(барабани) и Деян Илиев (барабани).

Заповядайте на премиерата на албума, която ще бъде на 15-и Май (понеделник) в клуб Singles (НДК, вход А4) от 20:00 часа. Вход Свободен!

 

Be first to comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.