Фестивални вълнения

Фестивалният сезон започна вече с пълна сила. След кратък отскок до Барселона за Primavera Sound, се насочваме отново към Иберийския полустров – този път на север към Баската провинция. Известна най-вече с музея за съвременно изкуство Guggenheim (проектиран от самия Франк Гери), вкусната си кухня и яките спотове за каране на сърф, следващата ни дестинация е и дом на музикалния фестивал BBK Live още от 2006. Разбира се става въпрос за Билбао!

И тази година ни очакват три дни (и най-вече нощи), изпълнени с музика, изкуство и всичко това на фона на живописната локация. От самото начало фестивалът се провежда в специално построен комплекс по склоновете на връх Кобетас, разположен югозападно от града.

Florence and the Machine, Аlt-J, Childish Gambino, Bomba Estéreo, Cigarettes After Sex, The xx, The Chemical Brothers, David Byrne, Friendly Fires, Gorillaz, Noel Gallagher’s High Flying Birds, John Talabot и Modeselektor са само част от имената, които сме си набелязали и нямаме търпение да чуем. Общо над 80 артисти и групи ще излязат на седемте сцени на фестивала.

Така че подгответе обувките си за танци и ще се видим в Билбао между 12ти и 14ти юли. Laister arte!

текст: София Хусейн за Dinya
снимки и видео: архив Bilbao BBK Live

Be first to comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.